"Jesteśmy ewenementem na skalę światową” . Oto kulisy chmielowych zbiorów

Powrót do aktualności

2024-10-07 19:55:00

Kiedy rozpoczynają się chmielowe żniwa i jak długo trwają. To proces w pełni zautomatyzowany czy nadal najważniejszymi narzędziami są dłonie pracowników plantacji? W jaki sposób przetwarzane są chmielowe szyszki zanim trafią do browarów? Ile odmian eksperymentalnych uprawianych jest w naszym kraju i czy są cenione także za granicą? O tajnikach chmielowego biznesu rozmawiamy z Michałem Kopikiem, dyrektorem marketingu PolishHops i autorem serwisu PiwnyGaraż.pl.

Przejdź do pełnego artykułu
Źródło: Piwo i browary - produkcja i rynek piw: lagery, shandy, piwa ciemne - Portal Spożywczy
Udostępnij

Katalog piw, eventy piwne, aktualności z branży piwowarskiej.

Weryfikacja wieku

Strona jest przeznaczona wyłącznie dla osób pełnoletnich. Jeśli masz poniżej 18 lat - opuść portal.

Tak, mam 18 lat

lub

Jestem niepełnoletni Postępuj odpowiedzialnie.