Jak powstaje piwo bezalkoholowe? Browary stosują dwie różne metody

Powrót do aktualności

2024-07-10 20:31:00

Jeszcze kilka lat temu ta rynkowa kategoria reprezentowana była skromnie i obejmowała zaledwie kilka pozycji, które z tradycyjnym piwem miały niewiele wspólnego. Dziś chmielowe napoje bezalkoholowe rozpychają się na sklepowych półkach i w restauracyjnych lodówkach, a browary starają się zaskoczyć konsumentów coraz ciekawszymi pozycjami wpisującymi się w trend NoLo. Sprawdziliśmy w jaki sposób warzone są piwa "bez procentów” i czy faktycznie nie zawierają alkoholu.

Przejdź do pełnego artykułu
Źródło: Piwo i browary - produkcja i rynek piw: lagery, shandy, piwa ciemne - Portal Spożywczy
Udostępnij

Katalog piw, eventy piwne, aktualności z branży piwowarskiej.

Weryfikacja wieku

Strona jest przeznaczona wyłącznie dla osób pełnoletnich. Jeśli masz poniżej 18 lat - opuść portal.

Tak, mam 18 lat

lub

Jestem niepełnoletni Postępuj odpowiedzialnie.