Ten naturalny składnik wytwarza "procenty” i determinuje styl piwa

Powrót do aktualności

2024-08-07 11:32:00

Dlaczego chmielowe trunki powstające pod różnymi szerokościami geograficznymi mają odmienne smaki i aromaty? Jaką rolę spełniają drożdże w procesie warzenia piwa? Jak przebiega fermentacja w przypadku napojów bezalkoholowych? O kulisach piwnej produkcji rozmawiamy z Michałem Saksem z firmy Fermentis.

Przejdź do pełnego artykułu
Źródło: Piwo i browary - produkcja i rynek piw: lagery, shandy, piwa ciemne - Portal Spożywczy
Udostępnij

Katalog piw, eventy piwne, aktualności z branży piwowarskiej.

Weryfikacja wieku

Strona jest przeznaczona wyłącznie dla osób pełnoletnich. Jeśli masz poniżej 18 lat - opuść portal.

Tak, mam 18 lat

lub

Jestem niepełnoletni Postępuj odpowiedzialnie.