Kwasy Xy
PINTA
PINTA Kwas Xy – nowofalowy styl kwaśny rodem z Brazylii będący nieco mocniejszą wersją Berliner Weisse z dodatkiem soku z tropikalnego owocu. Do naszej interpretacji użyliśmy 15% dodatku przecieru z marakui, a całość wcześniej zakwasiliśmy bakteriami kwasu mlekowego do poziomu 3,4 pH. PINTA Kwas Xy - poczuj się jak na plaży Copacabana.
PINTA Kwas Xy – Catharina Sour style beer brewed with addition of passion fruit puree and soured with lactobacillus bacteria.
Receptura: Ziemowit Fałat & Paweł Masłowski.& Bartłomiej Ociesa
Piwo pasteryzowane, niefiltrowane
Piwo dostępne w butelkach 500 ml oraz w kegach 30 l.
Szkło: Tulip
Temperatura serwowania: 5-7°C
Kulinaria: Barbecue, Sorbet cytrynowy
woda; słód jęczmienny pilzneński; słód pszeniczny; chmiel Palisade (USA); przecier z marakui; drożdże Fermentis SafAle™ US-05; bakteria kwasu mlekowego L. Delbrueckii.
Sprzedaż detaliczną PINTY prowadzą sklepy, puby, lokale i stacje benzynowe w całej Polsce.
Opinie użytkowników
Gdzie kupione:Duży Ben, Moniuszki - ŚremZdjęcie:
Gdzie kupione:Duży ben Śrem