A ja pale ale
PINTA
Pale Ale w wersji amerykańskiej (APA) to prawdopodobnie najbardziej pożyteczna odmiana jasnego piwa górnej fermentacji. Wyraźna, aczkolwiek nieprzesadzona goryczka, odczuwalna ale ułożona podbudowa słodowa oraz przede wszystkim bujny aromat amerykańskich odmian chmielu. Przy tym umiarkowana ilość alkoholu, żeby cieszyć się APA jak najdłużej.
Receptura: Ziemowit Fałat.
Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
Dostępne w butelkach o poj. 500 ml oraz w kegach o poj. 30 l.
Szkło: nonic.
Temp serwowania: 7-8°C.
Polecane kulinaria: burgery wołowe, zapiekanki mięsne, Tex-Mex.
woda; słody jęczmienne: pale ale, Caraamber®; chmiele (USA): Columbus, Centennial, Cascade, Simcoe®, Citra®; drożdże SafAle™ US-05
Sprzedaż detaliczną PINTY prowadzą sklepy, puby, lokale i stacje benzynowe w całej Polsce.
Opinie użytkowników
Brak komentarzy dla tego piwa.