Świeże Pasteryzowane
Kormoran
Piwo po procesie warzenia i fermentacji jest długo lagero- wane (leżakowane w zbiorniku w temperaturze bliskiej 0°C). Wszystko to składa się na delikatny smak, słodowo-chmielowy bukiet, wysoką klarowność i odpowiednie nasycenie dwutlenkiem węgla. Aby uzyskać piwo o powtarzalnym smaku w czasie filtracji miesza się piwa z różnych leżaków – piwowar próbuje i tak dobiera proporcje aby było zawsze tak samo doskonałe. Świeże przez swą wysoką pijalność jest doskonałym zwieńczeniem dnia po ciężkiej pracy.
Decyzja o spasteryzowaniu „Świeżego” to nie tylko wynik odpowiedzialności, za wszystkie ogniwa naszej „piwnej opowieści”, ale efekt wielu narad, badań i doświadczeń. Dzięki spasteryzowaniu „Świeże” zyska termin przydatności do spożycia wynoszący 6 miesięcy, a jednocześnie zachowa swój łagodny, słodowy smak, który tak wielu lubi…
Woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże piwowarskie
Sklepy scpecjalistyczne, Duży Ben, Intermarche
Opinie użytkowników
Brak komentarzy dla tego piwa.