Trzech Kumpli - ITAPils
Trzech Kumpli
Mediterranean pils czyli piwo dolnej fermentacji uwarzone ze słodu i chmieli uprawianych w rejonie basenu Morza Śródziemnego. Postawiliśmy na wspaniale treściwy, ale jednocześnie delikatny słód z jęczmienia rosnącego w okolicach Wenecji i na słoweńskie chmiele, które oddały do piwa niecodzienne nuty kwiatowe: bzu i fiołka, ale także ziemiste, żywiczne i ziołowe. Ta bardzo frapująca kompozycja aromatyczno-smakowa uzupełniona została chmielową goryczką “w punkt” – nie za niską ani za wysoką, akurat taką, by domknąć to piwo jako ekstremalnie pijalne.
Chmiele: Styrian Golding, Styrian Wollf
Woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże.
Sklepy specjalistyczne, Duży Ben, Al. Capone, Inter Marche
Opinie użytkowników
Brak komentarzy dla tego piwa.