Amber Czarny Bez
Amber
Połączenie klasycznego lagera z syropem z kwiatów czarnego bzu, które są zbierane ręcznie na przełomie maja i czerwca. Naturalny i wyjątkowy smak lata zatrzymany w butelce.
Nasz klasyczny lager zyskał nietypowe połączenie z syropem z kwiatów czarnego bzu. To piwo sezonowe, tak jak sezonowy jest bez. Orzeźwiający smak z nutami owocowymi i kwiatowym aromatem. Charakterystyczny smak oraz niezwykle bogaty aromat kwiatów to nowe spojrzenie na klasykę. Efektem jest propozycja idealna dla koneserów i wielbicieli nowości.
Syrop z kwiatów czarnego bzu to synonim unikalnego smaku i właściwości.
Chcąc stworzyć doskonałe piwo smakowe, wypróbowaliśmy wielu połączeń tradycyjnego lagera z nietypowymi dodatkami. Zwyciężył kwiat czarnego bzu, który do tej pory nie był spotykany w polskim piwowarstwie. Zaskoczył nas oryginalnością smaków, ale i właściwości. Kwiaty są zbierane ręcznie na przełomie maja i czerwca. Co roku wyczekujemy tego momentu, by zawsze być gotowym na sezon i dostarczyć idealnego, świeżego piwa na lato.
Czarny Bez warzymy od 2013 roku.
Połączenie delikatnie słodkiego smaku ze słonymi potrawami zawsze daje dobry efekt. Poza tym świetnie sprawdzi się jako dodatek do lekkich dań z kurczaka oraz do sałatek czy łososia.
Serwować w szklance w temperaturze 8-10°C.
Metoda warzenia: tradycyjna, dolna fermentacja
woda z własnych ujęć głębinowych; słód jęczmienny; sok z kwiatów czarnego bzu 2% obj. (kwiaty czarnego bzu, woda, cukier, cytryny); chmiele: goryczkowy, aromatyczny; drożdże dolnej fermentacji z własnej stacji propagacji
Opinie użytkowników