Amber Żywe
Amber
Piwo Żywe to najbardziej znane piwo Browaru Amber i jedno z najbardziej utytułowanych piw w Polsce. Nieokiełznane, żywiołowe. Niepasteryzowane – powstaje dzięki siłom natury, dlatego zachowuje niezwykły charakter prawdziwego, świeżego piwa. Świadczy o tym niezwykle krótki czas przydatności do spożycia – 35 dni.
Piwo Żywe warzymy nieprzerwanie od 2004 roku. Od samego początku jest niepasteryzowane. To pierwsze polskie piwo rekomendowane przez organizację Slow Food oraz pierwsze, które otrzymało znak Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi – Poznaj Dobrą Żywność. Wielokrotnie nagradzane.
Doskonale sprawdzi się jako dodatek do dań z chudych mięs. Świetnie współgra z serami pleśniowymi.
Serwować w pokalu lub szklance w temperaturze 8-10°C.
Metoda warzenia: tradycyjna, dolna fermentacja, długie leżakowanie
Pasteryzacja: nie
woda z własnych ujęć głębinowych; słód jęczmienny; chmiel aromatyczny i goryczkowy; drożdże dolnej fermentacji z własnej stacji propagacji
Opinie użytkowników
Brak komentarzy dla tego piwa.