Amber Złote Lwy
Amber
Złote Lwy warzymy tradycyjną metodą z wykorzystaniem słodu jęczmiennego, wody z własnych ujęć głębinowych i wyselekcjonowanych chmieli (w tym IUNGA). Piwo o jasnobursztynowej barwie oraz bogatym bukiecie aromatów. W smaku na pierwszy plan wysuwają się nuty goryczkowo-słodowe. Ten klasyczny styl od lat cieszy się niezmienną popularnością. Naszym założeniem było stworzenie perfekcyjnego, gdańskiego lagera.
Złote Lwy warzymy od 2007 roku. Piwo powstaje metodą tradycyjnego warzenia.W procesie warzenia wykorzystujemy jedynie najwyższej jakości słód jęczmienny, selekcjonowane chmiele (w tym IUNGA) i wodę z własnych ujęć głębinowych.
Doskonale sprawdzi się jako dodatek do smażonego mięsa i serów. Pasuje do orzechów i bakalii.
Serwować w szklance w temperaturze 8-10°C.
Metoda warzenia: tradycyjna, dolna fermentacja, długie leżakowanie.
Pasteryzacja: tak.
woda z własnych ujęć głębinowych; słody jęczmienne jasne i ciemne; chmiel aromatyczny i goryczkowy; drożdże dolnej fermentacji z własnej stacji propagacji
Opinie użytkowników
Brak komentarzy dla tego piwa.